Een mentor bij Kideo

Een mentor bij Kideo

Ieder kind krijgt bij elke Kideo groep een mentor toegewezen. De mentor is een pedagogisch medewerker die werkt op de groep van het kind. De mentor is het aanspreekpunt voor de ouders om de ontwikkeling en het welbevinden van het kind te bespreken. Daniël, oud lid van de Oudercommissie van Kideo Assen, deelt in deze blog zijn ervaring met de mentor van zijn dochter.

Begeleiding per groep

“Mijn dochter heeft haar avontuur op Kideo afgerond. Ze zit inmiddels op de basisschool, maar de tijd op Kideo kan ik voornamelijk herinneren door de transities naar de verschillende groepen. Dit kwam elke keer door de personen die haar hebben begeleid in haar groei. Het kan soms best spannend zijn voor een kind om naar een andere groep over te stappen, vooral als het thuis ook best wel veranderlijk is.

Zo kreeg mijn dochter een broertje, ging ze verhuizen en ging ze naar een volgende groep bij Kideo. Ik was toen blij dat er een mentor betrokken was, die zag dat ze het hier moeilijk mee had. Met deze persoon leerde ze dat ze zichzelf echt wel mag uitspreken. De mentor gaf ons als ouders ook advies en tips mee. De mentor deed dit echter wel op zo’n toegankelijke manier, dat dit niet als ongevraagd advies overkwam of als inmenging van de opvoeding. Er werd actief contact gemaakt en gehouden met ons als ouders en daardoor was de boodschap zeer helder. in dit geval was de tip heel eenvoudig. Het effect was echter wonderbaarlijk. Logopedie zorgde ervoor dat ze beter verstaanbaar was, daardoor meer zelfvertrouwen kreeg en daardoor weer meer ging zeggen. Een geweldig voorbeeld van een positieve cyclus. Nu houdt ze niet meer op met enthousiast praten.

Ook in de Corona tijd en tijdens de keuze voor een basisschool, merkten we dat deze mentor haar ontwikkeling goed in de gaten hield. Dit bleek ook heel duidelijk toen we een mooi rapport kregen waarin we de groei en ontwikkeling heel erg goed herkenden.

Met de verrassingen was het toen nog niet klaar. Tijdens de lockdown was een goed afscheid helaas niet mogelijk. Twee begeleiders lieten dat niet zomaar gebeuren en besloten om op een dag langs te komen als verrassing voor haar. Ze was zo geweldig blij om haar begeleiders weer te mogen zien. Ze bleken een map mee te hebben waarin allerlei werkjes stonden van haar avontuur op Kideo die wij nog nooit hadden gezien. Een geweldige map met allerlei pareltjes van haar ontwikkeling.

Ze zijn maar zo kort jong

Door de mentor wordt de ontwikkeling van het kind centraal gezet en nauwgezet gevolgd. Kideo heeft dit met haar medewerkers echt getroffen hoe deze professionals dit oppakken. Als tip ook voor andere ouders, ga in gesprek (misschien nu even digitaal over de app) met de mentor. Deze kan je zoveel mooie nieuwe herinneringen geven over je kind. Zoals het cliché soms wel klinkt, ze zijn maar zo kort jong. Pak die kans om ook vanuit de mentor herinneringen te ontvangen die je nooit meer vergeet.”

Meer weten?
In deze podcast vertelt Daniël, samen met Hanna, meer over de oudercommissie.

Back to blog