Kinderopvang

Kideo is huiselijk, veilig en schoon

De kinderdagverblijven van Kideo hebben een huiselijke sfeer. We vinden het belangrijk dat zowel de kinderen als de ouders zich er welkom en thuis voelen. De inrichting van elke ruimte is afgestemd op de leeftijd van de groep.

Warm, knus en uitnodigend om te ontdekken. Dat is belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Bij de inrichting van de groepsruimten hebben we zorgvuldig rekening gehouden met de veiligheid van je kleintje. Scherpe punten, gevaarlijke hoekjes en speelgoed: alle materialen en meubels zijn met zorg uitgekozen.

Natuurlijk kan je kind een keertje vallen. Of zich stoten aan de tafelpoot. Dat gebeurt thuis ook wel eens en dat hoort bij het leven. Maar vingertjes in het stopcontact? Of spelen met een schaar? Dat zal bij Kideo niet gebeuren.

De groepsruimten van kinderopvang Kideo zijn ook zo ontworpen en ingericht dat ze goed schoon te houden zijn. De vloeren, tafels en stoelen zijn makkelijk te dweilen en te soppen, zachte materialen zoals knuffels, speelkleden en kussens gaan regelmatig in de wasmachine. Je kind komt altijd in een schone ruimte.

Identiteit en talent

Ieder kind is anders. Jouw kind heeft zijn/haar eigen identiteit, temperament en talenten. Kideo vindt het belangrijk dat jouw kind zichzelf kan zijn en die persoonlijke kwaliteiten optimaal kan ontwikkelen. We ondersteunen jouw kind in zijn/haar gevoelens en emoties. Je kind moet altijd het gevoel hebben dat wij hem/haar serieus nemen.

Bij Kideo doen we niet elke week een test om te zien of je kind zich volgens de norm ontwikkelt. Alle kinderen op onze kinderdagverblijven krijgen de vrijheid om zich te ontwikkelen zoals het komt. Daar worden ze gelukkiger van. Ze ontplooien hun talenten op hun eigen manier.

Voor jou als ouder is het kiezen van kinderopvang een grote stap. De visie van het kinderdagverblijf moet passen bij jouw kijk op het leven. Jouw kind heeft zijn/haar eigen temperament en persoonlijke kwaliteiten. Wij vinden het belangrijk dat jouw kind zichzelf kan zijn en die persoonlijke kwaliteiten optimaal kan ontwikkelen. Het pedagogisch beleid van Kideo kinderopvang is gebaseerd op de visie van Emmi Pikler.

Net zoals ieder kind anders is, hebben alle ouders hun eigen manier van opvoeden. Die respecteren wij. Daarom bieden we iedere ouder alle ruimte om mee te denken over onze visie en voorkeuren uit te spreken.

Openingstijden

De vaste openingstijden zijn op maandag tot en met vrijdag van 7:30 tot 18:30 uur. Een ochtenddagdeel loopt van 7:30 uur tot 13:00 uur. Een middagdagdeel loopt van 13:00 uur tot 18:30 uur. Daarnaast is het ook mogelijk om verlengde opvang af te nemen vanaf 07:00 tot 19:00.