Biologische Voeding

Bij Kideo is de voeding biologisch, natuurlijk!

Omdat we alleen het beste willen voor jouw kind, geven we bij Kideo uitsluitend biologische voeding. Biologische producten zijn minder vervuild door schadelijke stoffen. Het is bewezen dat ze gezonder zijn. We brengen hiervoor geen extra kosten in rekening!

Gezond en bewust

Voeding speelt een belangrijke rol in ons leven. Een kind dat in de groei is, heeft gezonde en voedzame voeding nodig. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met biologisch en gezond eten. Daarom betrekken we de kinderen zo veel mogelijk bij het bereiden van maaltijden en het klaarmaken van verse groente- en fruithapjes. Kinderen vinden het fantastisch om te helpen in de keuken. Er is altijd wel een veilig klusje te bedenken, zoals het wassen van fruit en groente, het mixen van een salade of het proeven van de soep.

Warme maaltijden

Bij Kideo vinden we het belangrijk om ons steentje bij te dragen aan een bewuster en gezonder leven. Daarom koken we bij Kideo steeds vaker op de groepen. Zo koken we bijna dagelijks een verse pan soep of een makkelijke eenpansmaaltijd. Ook de fruit- en groentehapjes worden vers bereid. Verse groenten met een humus-dip zijn favoriet bij de kinderen.  

Daarnaast biedt Kideo de mogelijkheid een warme maaltijd van Madaga als lunch aan te bieden. Onderzoek laat zien dat 79% van de kinderen te weinig groente eet. Dit terwijl de juiste voeding in de eerste 1.000 dagen ontzettend belangrijk is. Het is zelfs zo dat voeding in deze periode bepaalt hoe het lichaam later functioneert. Maar ook de basis voor smaakvoorkeur en eetgewoonten wordt in deze periode ontwikkeld. Dus hoe meer smaken je van jongs af aan leert eten, hoe makkelijker het is om later gezond te blijven eten!

Wij vinden het belangrijk voor de ontwikkeling van het kind dat de warme maaltijd die wordt aangeboden in lijn ligt met onze visie zoals beschreven in ons voedingsbeleid. Daarom hebben wij de keuze gemaakt voor de producten van Madaga. De warme maaltijden van Madaga worden vers bereid zonder toevoegingen en zijn 100% biologisch.

Biologische voeding

Uit allerlei onderzoeken blijkt dat biologische voeding gezonder is. Onbespoten fruit en groente kun je makkelijker met schil eten. Juist de schil bevat veel voedingsstoffen. Gezond leven houdt ook in dat we water en thee drinken in plaats van veel melk en ranja. We gebruiken minder suiker en zout, en eten bij voorkeur geen snoep. Als een kind wil trakteren, vragen we de ouders om daar rekening mee te houden.

Onze keuze voor biologische voeding zorgt voor hoge kosten. Biologische producten zijn soms wel tweemaal zo duur als niet-biologische. Toch brengen we hier geen extra kosten voor in rekening. Het is immers ons besluit geweest om deze stap te zetten. En hoe leuk is het dan om te horen dat een kind tijdens een feestje een stukje paprika pakte in plaats van een kleverige lolly?