Baby's en (borst)voeding

Baby's en (borst)voeding

Gefeliciteerd, er is een kleintje geboren! Je verlof loopt ten einde en je eerste werkdag komt nu toch snel dichterbij… Een spannende periode: je kindje gaat voor het eerst naar de opvang, jullie zijn niet meer 24/7 samen en je zal af en toe dat één op één momentje moeten missen wanneer je (borst)voeding geeft.

Kideo, een verlengstuk van thuis

Ongeveer twee weken voor aanvang van de eerste opvangdag, nemen we telefonisch contact met je op voor het inplannen van een intakegesprek. Tijdens dit gesprek wordt het ritme van je baby besproken, zodat we het ritme van je kindje op de babygroep zoveel mogelijk kunnen laten aansluiten op het ritme van thuis. Kideo wil niet voor niets een verlengstuk van thuis zijn. Ook de voeding(en) komen tijdens dit gesprek aan bod. Wanneer je kindje bij Kideo is, zal hij of zij de fles krijgen met afgekolfde borstvoeding of kunstvoeding. Indien je kindje kunstvoeding krijgt, bieden Hipp (biologische kunstvoeding) aan. Alle voeding en luiers zijn bij Kideo bij de opvangprijs inbegrepen. Voor kinderen die gewend zijn om borstvoeding te krijgen, kan de overgang naar de fles soms best pittig zijn. Zo ook bij mijn eigen dochtertje. Van de kraamverzorgster kreeg ik de tip om eens tussendoor te oefenen met de fles, ongeveer 4-6 weken na de geboorte. Dit deed ik dan ook braaf (een stuk of drie keer) en dit ging hartstikke goed. Toen we, twee weken voordat ik weer ging werken, een dagje bij oma gingen oefenen, bleek de fles helaas toch niet meer zo’n succes. Ik ging me er in verdiepen en kwam erachter dat baby’s de eerste drie maanden een soort reflex hebben om de fles te drinken. Echter, verliezen ze na deze periode dit reflex, waardoor ze geen idee meer hebben wat ze met zo’n fles moeten! Help… daar zat ik dan. Verdrietige baby, verdrietige mama, stress… hoe moest dit dan bij Kideo? Gelukkig biedt Kideo de mogelijkheid om op de locatie borstvoeding te geven. Zodra jouw kindje bijvoorbeeld wakker is of laat merken dat het wel voeding lust, sturen de juffen een berichtje naar moeder zodat ze kan langskomen om te voeden. Wist je dat je je kolftijd ook op deze manier mag inrichten? Is dit toch niet zo ideaal, omdat je werk bijvoorbeeld ver van Kideo is? Wij hebben in onderstaande podcast lactatiekundige Geerte om een paar tips gevraagd om met de fles te gaan oefenen als je borstvoeding geeft. En mijn dochtertje? Die dronk nergens de fles, behalve bij één juf bij Kideo… Gelukkig is het allemaal goed gekomen. Ik vertel erover in de podcast:

Kideo · Kideo Talks - de podcast: #7 Baby's en (borst)voeding

 

Naast de flesvoeding, mag je kindje op een gegeven moment ook kennismaken met andere voedingsmiddelen. Op de babygroep worden elke dag verse fruit- en groentehapjes aangeboden. Kinderen leren zo verschillende smaken en texturen kennen en zelfstandig te eten. Bij iedere fase proberen wij zo om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de behoefte van het kind. Ouders kunnen hierover meer lezen in ons voedingsbeleid (te lezen via het ouderportaal). Op onze website en sociale media delen wij daarnaast regelmatig leuke recepten en andere tips!

Back to blog