Bio lekker voor je

Bio lekker voor je

Kideo in landelijke mediacampagne: bio lekker voor je

De afgelopen periode is Kinderopvang Kideo actief bezig met het uitvoeren en uitdragen van haar visie op Groene Kinderopvang, zowel als het gaat om onze pedagogische visie als het uitdragen van ons nieuw voedingsbeleid.

Wij zijn ervan overtuigd dat het heilzaam is voor ons lichaam en onze geest om zo puur en eerlijk mogelijke producten te eten, zonder allerlei toevoegingen. Wij vinden het belangrijk dat wij daar zo vroeg mogelijk mee beginnen en hiervoor is de doelgroep waarmee wij werken uitermate geschikt.

Daarom bieden wij biologische producten aan en vinden wij het belangrijk om ons hiermee te onderscheiden en een bijdrage te leveren aan een gezonde wereld.

Kideo en biologische voeding

Dit maken wij naar buiten toe onder andere zichtbaar op onze website, Facebook en Instagram. Wij willen hiermee eveneens anderen inspireren om op een eenvoudige wijze biologische voeding te integreren in het dagelijks leven. Dit doen wij door middel van het schrijven van blogs en het tonen van video’s en foto’s via genoemde social media. Wij krijgen hierop vele positieve reacties, zowel intern als extern. Het pedagogisch beleid van Kideo kinderopvang is gebaseerd op de visie van Emmi Pikler. Zo werden wij recentelijk benaderd door iemand van het Campagnebureau Food Cabinet, die in samenwerking met Bionext, een Bio Meetup in Utrecht organiseerde. Deze meetup werd gehouden op 24 juni jl. en stond in het teken van bio toegankelijk maken voor iedereen, van baby tot bejaarde. De meetup was onderdeel van de campagne Bio Lekker Voor je en werd geleid door Sofie van den Enk, o.a. presentatrice van het programma Keuringsdienst van Waarde.  Food Cabinet bleek ontzettend fan te zijn van Kideo en de wijze waarop wij de voordelen van biologische voeding uitdragen binnen en buiten onze kinderdagverblijven. Daarom werd Janet Mensinga uitgenodigd om als spreker deel te nemen aan het tafelgesprek tijdens deze Bio Meetup. Dit zien wij als enorme eer voor de bijdrage die wij met elkaar hebben geleverd aan het implementeren van onze visie op gezonde en biologische voeding.

Andere sprekers aan tafel waren: 

  • Ingrid Cayet-Keller -   Oprichtster van Madaga leverancier van biologische warme maaltijden
  • Arie van den Berg -     Boer en eigenaar BSO op de boerderij
  • Willem Nijland -          Chef verzorgingshuis voor ouderen
Bio lekker voor je is een EU-campagne over hoe je biologische voeding en een duurzame lifestyle vanzelfsprekender kunt maken. Zij gaan de komende drie jaar met verschillende sectoren in gesprek over biologische producten om op deze manier meerdere sectoren te inspireren hoe je gemakkelijk kan kiezen voor biologisch. Wist je bijvoorbeeld dat biologische producten te herkennen zijn aan het groene blaadje? Het groene blaadje is het Europees biologisch keurmerk. Wil je meer weten over deze campagne? Kijk dan hier. Wij zijn super trots dat wij als  kinderdagverblijf mochten deelnemen aan dit project. Voor ons is gezond en biologisch eten de afgelopen jaren iets vanzelfsprekends geworden. In andere sectoren is dit echter nog niet het geval. Onder het motto van Baby tot Bejaarde wil men het komend jaar gezonde en biologische voeding ook meer in zorginstellingen onder de aandacht brengen. Binnen de (ouderen)zorg leeft de overtuiging dat biologische voeding duur zou zijn. Onze ervaring is dat dit niet het geval is. Het levert namelijk ook veel voordelen op. Daarom hebben wij binnen Kideo ervoor gekozen om de extra kosten van biologische producten voor onze eigen rekening te nemen. Dit doen wij omdat wij vinden dat ieder kind recht heeft op gezonde voeding. Dit doen wij door het hanteren van het maximaal subsidiabele bedrag voor reguliere opvang.  Voor ons zijn er alleen maar voordelen. Wanneer je kinderen op jonge leeftijd al laat wennen aan gevarieerd eten en daarmee aan verschillende smaken, zal dit hun eetgewoonten beïnvloeden. Ze grijpen minder snel naar iets zoets of voeding met allerlei toevoegingen. Wij geven kinderen nu alleen onbewerkte en verse biologische producten. Wij geven ze rond theetijd geen snoepje, maar een zelfgemaakt soepje en verse groentes als snack. Het is fantastisch om te zien wat voor positieve invloed dit heeft op kinderen. Ze zijn niet alleen fysiek gezonder, maar ook gezonder in hun gedrag. Dus jong geleerd is oud gedaan: van baby tot bejaarde  
Terug naar blog