Over Kideo

Kideo kinderdagverblijven

Kideo is een particulier initiatief dat is gestart in 2001. Het uitgangspunt van Kideo kinderdagverblijven was en is om hoogwaardige kinderopvang aan te bieden. Hierbij zorgen we voor warmte en veiligheid en stimuleren we spelenderwijs de ontwikkeling van je kind. Kideo is eigenlijk een verlengstuk van thuis.

De afgelopen jaren heeft Kideo ruimschoots haar sporen verdiend in de kinderopvang in de drie noordelijke provincies. Kideo heeft drie vestigingen: Groningen, Drachten en Assen.

Kwaliteit en professionaliteit

De kwaliteit en professionaliteit van Kideo kinderdagverblijven komt op meerdere fronten tot uitdrukking.

Om te beginnen zijn al onze leidsters geschoold en ervaren als pedagogisch medewerker. Ze hebben een MBO- of HBO-opleiding afgerond en verstaan hun vak.

Het contact met de ouders vinden we belangrijk. Niet alleen om informatie uit te wisselen, maar ook om het hechtingsproces soepel te laten verlopen. Om zich echt thuis te voelen bij Kideo, moet je kind zich kunnen hechten aan de leidsters. Daarin speelt een goed contact met jou als ouder een belangrijke rol.

Hoogwaardige omgeving

Onze gebouwen zijn volledig afgestemd op de behoeften van de kinderen. Elke leeftijdsgroep heeft zijn eigen ruimte en die is zo ingericht dat de kinderen op een veilige manier op ontdekking kunnen gaan. De speelmaterialen die ze krijgen aangeboden, passen bij hun leeftijd en stimuleren hun ontwikkeling. In een ruimte die is afgestemd op de leeftijdsgroep, kan je kind ongestoord spelen. De ruimte biedt voor ieder kind uitdagende voorwerpen.

In de kindvriendelijke tuin van de drie kinderdagverblijven kunnen de kinderen heerlijk buiten spelen. Frisse lucht, veel beweging, fijne speeltoestellen en een stevige omheining om in alle veiligheid te spelen.  Dat is allemaal geen toeval. Daar zit een professionele visie achter.

Leeftijdsgroepen

Op alle vestigingen bieden wij opvang aan voor kinderen van 0 tot 4 jaar. We hebben hen ingedeeld in verschillende leeftijdsgroepen, die elk een eigen ruimte hebben. Daarnaast heeft onze locatie in Assen ook opvang voor kinderen in de basisschoolleeftijd (naschoolse, buitenschoolse en vakantie opvang).

Waar komt de naam ‘Kideo’ vandaan?

De naam Kideo is ontleend aan de woorden ‘kids’ en ‘video’. Dat laatste betekent ik zie. Kideo heeft niet alleen oog voor kind en kwaliteit, maar ook een duidelijke visie. Het oog in ons logo verwijst hiernaar en symboliseert openheid en visie.