Kinderopvang Groningen

Kideo kinderopvang Groningen: een tweede thuis

Een vertrouwde en veilige plek waar je jouw kind met een gerust hart heen brengt: dat is Kideo kinderopvang in Groningen. We bieden kinderopvang in een huiselijke sfeer waar ieder kind wordt uitgedaagd om zijn of
haar unieke talenten te benutten. Waar ieder kind zich geborgen voelt en samen met andere kinderen de wereld kan ontdekken.

Samen opvoeden

Opvoeden doe je samen. Net zoals ieder kind anders is, hebben alle ouders hun eigen manier van opvoeden. Die respecteren wij. Daarom bieden we iedere ouder alle ruimte om mee te denken over onze visie en voorkeuren uit te spreken. We voelen ons verantwoordelijk voor het leefplezier en de veiligheid van jouw kind.

Onze visie is niet schoolgericht maar kindgericht. Dat houdt in dat we jouw kind ondersteunen en aanmoedigen om zichzelf te ontplooien. Zo leren ze: ik ben wie ik ben, ik ben leuk wie ik ben en ik kan altijd nieuwe dingen proberen. De huiselijke sfeer van onze kinderopvang Groningen sluit hier naadloos op aan.

Ook hechten we waarde aan gezonde en verantwoorde biologische voeding. Waarom? Omdat we vinden dat jouw kind de voeding verdient die hij nodig heeft. Pure en eerlijke voeding, zonder kunstmatige voedingsstoffen. Voeding die met veel liefde en aandacht wordt bereid.

Bevoegde professionals, lieve juffen

Uiteraard zijn al onze medewerkers bevoegde professionals. We werken volgens de visie van Ricardo Semmler; zelfsturende teams met veel verantwoordelijkheid. Hierdoor zijn de medewerkers van Kideo initiatiefrijk, slagvaardig en intrinsiek gemotiveerd om hun eigen talenten volop in te zetten.

Voor jouw kinderen zijn ze bovenal lieve juffen die ze aanmoedigen in hun avonturen. We werken met vaste medewerkers op de groepen, ook voor onze invalkrachten. Hierdoor heeft je kindje altijd een vertrouwd gezicht dat hem ‘s ochtends begroet. Terwijl jij aan het werk bent bakken we bananenbrood, bouwen we zandkastelen, maken we mooie vlechten en dragen we de baby’s in de draagdoek.

Locatie; ruim en makkelijk bereikbaar

Kideo kinderopvang Groningen vind je aan de Hereweg in Groningen. We hebben twee prachtige herenhuizen omgetoverd tot hoogwaardige crèche. Onze kinderopvang Groningen is makkelijk te bereiken vanaf de ring en centraal gelegen in de Rivierenbuurt.

We hebben een baby- en een peuterhuis. Beide huizen zijn afgestemd op de behoefte van de kinderen. De sfeer is huiselijk en warm. De inrichting is uitdagend, stimuleert ontdekking en heeft fijne hoekjes om even lekker te zitten. We maken gebruik van duurzame natuurlijke materialen, open kasten waar van alles in valt te bekijken en wobbleboards om lekker op te klimmen en te liggen.

Achter de huizen verscholen ligt een ruime omheinde tuin, waar jouw kind naar hartenlust kan spelen en vies kan worden. De tuin verbindt de beide huizen aan elkaar en hierdoor komen alle kinderen met elkaar in
contact.

De groepen van kinderopvang Groningen

We hebben twee huizen: het Babyhuis en het Peuterhuis.

Het Babyhuis heeft vier groepen: twee babygroepen en twee dreumesgroepen. De babygroepen hebben plek voor 12 en 6 baby’s. De dreumesgroepen voor 15 en 10 kinderen. Bij beide groepen zijn er aparte slaapkamers met voor ieder kind een eigen veilig bedje. Het aantal pedagogische medewerkers is afgestemd op de groepsgrootte en leeftijd van de kinderen.

Het Peuterhuis is het thuis voor onze 2 en 3-jarigen. Voor de 3-jarigen zijn er twee groepen van ieder 16 kinderen.

Voor de peuters zijn er twee ruim ingerichte eetkeukens waar we samen eten en koken.

Dit is waar Kideo kinderopvang Groningen voor staat:

 • jezelf zijn op jouw manier
 • een veilige huiselijk plek
 • biologische voeding
 • professionele medewerkers
 • een groene duurzame omgeving.

Kennismaken?

Leuk! Kom vooral langs, met of zonder jouw kinderen, voor een vrijblijvende rondleiding en ervaar onze fijne crèche.

Inklapbare content

Groepsindeling

Op alle vestigingen van kideo worden op het kinderdagverblijf horizontale groepen gehanteerd. Bij horizontale groepen zijn de kinderen in leeftijdsgroepen ingedeeld. Dit kan zijn in een groep van 0-1 jaar, 0-2 jaar, 1-2 jaar, 2-4 jaar, 2-3 jaar en 3-4 jaar.

Kinderen beginnen en eindigen hun dag op hun eigen stamgroep. Gedurende de dag kunnen zij hun stamgroep verlaten voor activiteiten. Hierbij kan worden gedacht aan activiteiten in de breedste zin van het woord. Bijvoorbeeld lunchen, dansen, creatieve vorming enzovoorts. Op
dagen waarop het rustig is, is het mogelijk dat de kinderen in een verticale groep van 0-4 jaar worden opgevangen.

Voor de overgang van de ene naar de andere groep wordt naast de leeftijd ook sterk gekeken naar de ontwikkeling van het individuele kind. Het doorstromen van een kindje naar een volgende groep, wordt vergezeld met een feestelijk ‘doorstroom-ritueel’.

Leeftijdsopbouw

De verhouding tussen het aantal leidsters en het aantal gelijktijdig aanwezige kinderen hangt af van de leeftijdsopbouw in de groep. Conform de vernieuwde Convenant Kwaliteit Kinderopvang hanteert Kideo de volgende leidster/kind-ratio’s:

 • kinderen in de leeftijd van 0 tot 1 jaar; 1 leidster per 3 kinderen
 • kinderen in de leeftijd van 1 tot 2 jaar; 1 leidster per 5 kinderen
 • kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar; 1 leidster per 8 kinderen
 • kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar; 1 leidster per 10 kinderen

Dagindeling

Het is belangrijk dat uw kind zich veilig voelt op de groep. Voorspelbaarheid en duidelijkheid dragen daartoe bij. De groepen binnen het kinderdagverblijf hebben hiervoor niet alleen gezamenlijke maar ook eigen rituelen ontwikkeld. De eigen groeps- en dagindeling, waarin de
dagelijkse activiteiten op vaste momenten terugkeren, biedt de kinderen veel structuur en houvast.

Warme Maaltijden

Hoe werkt het?

Kinderen zijn lang niet altijd de makkelijkste eters. Al helemaal niet als het om een bittere groente gaat. Maar liefst 60% van de kinderen eet niet voldoende groente. Dit terwijl de juiste voeding in de eerste levensjaren ontzettend belangrijk is. Soms moeten kinderen iets wel 10-15 keer proeven voordat ze aan de smaak wennen. Dat lijkt een hele klus… en we snappen ook heel goed dat ouders het soms opgeven na de zoveelste keer proberen. Gelukkig schieten jullie ons daar te hulp! Het kinderdagverblijf is de ideale plek voor een smaakavontuur. Helpt jouw
KDV ook mee aan een gezonde smaakontwikkeling voor kinderen?

Zien eten, doet eten

Samen met vriendjes aan tafel gaat het ontdekken van smaken ineens een stuk makkelijker. Wanneer de buurman een hapje van de maaltijd heeft geproefd, kan je toch niet achterblijven? Zien eten, doet eten. Door met z’n allen te gaan eten, leren de kleintjes stapje voor stapje op een
speelse manier wennen aan de wereld van écht eten. Zo leren ze spelenderwijs nieuwe smaken, kleuren, geuren en texturen kennen.

Kosten per maaltijd zijn: €2,5

Tarieven 2024

 • Onderstaande bedragen(pakketten) zijn inclusief luiers en (fles)voeding
 • Extra opvang buiten de reguliere openingstijden zijn op aanvraag.
 • Genoemde bedragen zijn de bruto-opvangprijzen; dat wil zeggen zonder tegemoetkoming van de overheid. De bijdrage is afhankelijk van uw persoonlijke gezinssituatie. Op de site: www.toeslagen.nl kunt u berekenen wat de opvang in uw situatie per maand kost.
 • Uitleg betreft de verschillende opvangpakketten kunt u hier vinden: Opvangsvormen

52 Weken Pakket Lang

Opvangtijden:
Hele dagen: 7.00 - 19.00
Halve dag: 7.00 - 13.00 of 13.00 - 19.00
Opvang weken per jaar: 52 weken
Dag per week = 12 uur.
Prijs per uur
Hele dag opvang: € 10,25 
Halve dag opvang: € 10,42 

Dagen opvang
Uren per maand
Prijs per maand
1 52   € 533,05
2 104   € 1066,10
3 156   € 1599,15
4 208   € 2132,20
5 260 € 2665,25
Halve dag 26 € 270,92
   

52 Weken Pakket

Opvangtijden:
Hele dagen: 7.30 - 18.30
Halve dag: 7.30 - 13.00 of 13.00 - 18.30
Opvang weken per jaar: 52 weken
Dag per week = 11 uur.
Prijs per uur
Hele dag opvang: € 10,25 
Halve dag opvang: € 10,42 

Dagen opvang
Uren per maand
Prijs per maand
1 47.67   € 488,62
2 95.34   € 977,24
3 143.01   € 1465,86
4 190.68   € 1954,48
5 238.35 € 24431,10
Halve dag 23.83 € 248,31
 

Extra opvang

Opvangtijden:
Hele dag: 07:30 - 18:30
Halve dag: 07.30 - 13.00 / 13.00 - 18.30
Hele dag lang: 07:00 - 19:00
Halve dag lang 07:00 - 13:00 / 13:00 - 19:00

Uuprijs: € 10,61

Dagdelen
Uren
Prijs
Hele Dag 11 € 116,71
Halve dag 5.5 € 58,35
Hele dag lang 12  € 127,32
Halve dag lang 6 € 63,66
   

Warme maaltijd

Kideo biedt de mogelijkheid om uw kind een warme maaltijd van Madaga als lunch aan te bieden. Wij vinden het belangrijk voor de ontwikkeling van het kind dat de warme maaltijd die wordt aangeboden in lijn ligt met onze visie zoals beschreven in ons voedingsbeleid. Daarom hebben wij de keuze gemaakt voor de producten van Madaga. De warme maaltijden van Madaga worden vers bereid zonder toevoegingen en zijn 100% biologisch. Deze maaltijden kunnen door u afgenomen worden in contractvorm. U kunt ervoor kiezen om op bepaalde dagen, gelijklopend aan het contract, warme maaltijden af te nemen. De kosten voor een warme maaltijd  zijn  €3,01 per dag, die u 52 weken per jaar betaalt.

Kosten berekenen

Via deze link kan je online de netto kosten voor kinderopvang berekenen.