Groene kinderopvang
Reggio Emilia
Thomas Gordon
Kideo Talks – de podcast
Geplaatst op: 23 oktober 2019

Laatste update: 31 oktober 2019

Kideo Talks – de podcast

Wie Kideo volgt op Instagram, kon onlangs al een glimp opvangen van onze podcast apparatuur. De afgelopen periode zijn wij, Douïna en Rixte – medewerksters van Kideo, samen met verschillende collega’s, kinderen, ouders maar ook professionals achter de microfoon van Kideo gekropen om een podcast op te nemen!

Wat is een podcast?

Een podcast is een audio uitzending die je kan beluisteren op een moment dat het jou uitkomt. Geen beelden dus, maar rustig genieten van informatie of vermaak via je oren.

Kideo Talks – de podcast

Binnen Kideo en het netwerk van Kideo is heel veel informatie en kennis beschikbaar. Deze informatie en kennis delen we graag met Kideo ouders, andere (aankomende) ouders en andere geïnteresseerden in deze podcast. De komende tijd zullen verschillende afleveringen online komen, waarin verschillende thema’s zullen worden behandeld. Thema’s waar je als (aankomende) ouder mee kunt zitten, interessant kunt vinden of tegenaan kan lopen. Voorbeelden van deze thema’s zijn slapen en de wintertijd, voorlezen, drukte tijdens de feestdagen en voeding. De beschikbare podcasts zijn hieronder te beluisteren.

Kideo Talks – de podcast: #1 Even voorstellen

In deze eerste aflevering stellen wij Kideo aan jullie voor. We gaan in gesprek met Janet en Mike, de oprichters van Kideo. Daarnaast komen een aantal kinderen aan het woord die zullen omschrijven wat zij zo leuk vinden aan Kideo. Ook blikken we vooruit naar de volgende podcast, waarin we slaapcoach Aletta uitnodigen. Ze geeft alvast een tip voor (door)slapen tijdens de wintertijd die komend weekend ingaat. 

Heb je zelf een vraag of een bepaald thema waar je meer over wilt weten? Stuur ons een mailtje via info@kideo.nl en wie weet komt jouw vraag of thema in een volgende aflevering aan bod.

Luister hier Kideo Talks – de podcast: #1 Even voorstellen.

Kideo Talks – de podcast: #2 Slapen

Slapen, een thema waar veel ouders letterlijk wakker van liggen. We hebben daarom Aletta van Sleepymindz uitgenodigd: een slaapcoach die ouders en kinderen helpt hun nachtrust terug te krijgen. Samen met moeder Nynke gaan we met haar in gesprek en stellen we haar onze vragen.

Luister hier Kideo Talks #2: Slapen.


Omdat we niet uitgepraat raakten over dit belangrijke thema, nemen we in de toekomst graag nog een podcast op over ‘slapen’. Heb jij een vraag? Of zou je graag eens willen plaatsnemen aan onze ‘podcast tafel’? Stuur ons een mailtje via info@kideo.nl!

Kideo Talks – de podcast: #3 Feestdagen

Sinterklaas is weer in het land en de kerstversiering kan bijna weer van de zolder worden gehaald. Er staan veel feestdagen voor de deur en we merken dat dit veel impact heeft op de kinderen. Feestjes zijn natuurlijk erg leuk, maar het geeft ook onrust en spanning. Hoe gaan wij hier binnen Kideo mee om? Wat vertellen wij aan de kinderen en hoeveel aandacht besteden wij aan deze feesten? Benieuwd naar onze tips? Luister dan naar onze nieuwe podcast!

Luister hier Kideo Talks #3: Feestdagen.

Kideo Talks, de podcast: #4 Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen staan voor de deur en hier besteden wij binnen Kideo uitgebreid aandacht aan! Voorlezen is namelijk super leuk. En dat niet alleen. Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van je kindje. Wij hebben Cornelia van het Forum uitgenodigd om ons hier iets meer over te vertellen

Luister hier Kideo Talks #4: Voorleesdagen,

 

De podcast van Kideo is ook te beluisteren via:

Vestigingen