Biologische voeding
Emmi Pikler
Reggio Emilia
Kideo Logo

Traybake van juf Dagmar

Favoriet tijdens ons groentemoment: een traybake. Dit is een dure benaming voor een grote bakplaat met van alles en nog wat. Ik merk dat deze combinatie goed in de smaak valt bij de kinderen. Het contrast van de bloemkool met de zoete aardappel vinden ze heel lekker. De kaas er overheen doet ook veel goed. Een traybake is makkelijk, snel en voedzaam. Kook je mee?

Traybake juf Dagmar

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen
  • 1 bloemkool
  • 2 tl. kurkumapoeder
  • 2 tl. paprikapoeder
  • 2 tl. knoflookpoeder of 2 tenen knoflook
  • een handje geraspte kaas

Bereiden


Snijd de groentes in kleine ‘bite size’ stukken. Verdeel de groentes over de bakplaat. Strooi de kruiden er over heen. Optioneel: 2 teentjes knoflook fijnsnijden en deze er over heen verdelen. Heb je dit niet, is knoflookpoeder een alternatief. Tot slot verdeel je een handje geraspte kaas over de groentes. Zet de bakplaat in de oven en laat het 15 minuten in een oven van 200 graden staan. Prik na 10 minuten met een vork om te checken of de groentes gaar zijn. Als ze gaar zijn, haal je ze er direct uit. Anders worden de groentes slap.

Eet smakelijk!

Lieve groetjes van juf Dagmar