Kideo Logo

Pompoenpannenkoekjes van juf Douïna

Het is bijna Pasen! Deze pannenkoekjes staan extra feestelijk bij het paasontbijt, maar het liefst ontbijten wij hier elke dag mee. Bij Kideo maken we dan ook vaak pannenkoekjes in allerlei gezonde varianten. We eten deze 's ochtends met heerlijke toppings van fruit.

Pompoenpannenkoek

Ingrediënten

  • pompoen
  • melk
  • eieren
  • boekweitmeel
  • toppings (bijvoorbeeld kokos, blauwe bes en sinaasappel)

Bereiden


Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de pompoen doormidden en verwijder de pitten uit het midden van de pompoen. De schil hoef je niet te verwijderen. Snijd vervolgens de pompoen in stukjes en leg deze op een bakplaat in de oven. De pompoen is klaar wanneer deze zacht is geworden. Doe de pompoen in een bak en pureer de pompoen met bijvoorbeeld een staafmixer. Voeg de melk, eieren en boekweitmeel toe en roer dit tot een beslag. Wij doen de hoeveelheid ingrediënten altijd op gevoel en hebben daarom geen exacte hoeveelheden, maar zorg dat het een luchtig beslag wordt voor de pannenkoekjes. Bak kleine pannenkoekjes van het beslag in een koekenpan.

Als de pannenkoekjes klaar zijn, kan je deze beleggen met jouw favoriete topping! Wij hebben deze keer kokos, blauwe bessen en sinaasappels gekozen. We zijn erg benieuwd naar jullie variant en toppings. Deel je een leuke foto van de pannenkoekjes met ons?

Eetsmakelijk!

Groetjes van juf Douïna