Kideo Logo

Oranje soepje van juf Carmen

In deze tijd is gezonde voeding belangrijker dan ooit. Daarom delen wij de komende tijd graag wat van onze gezonde en makkelijke receptjes met jullie. Vandaag is het ons oranje soepje. De kindjes op Kideo vinden het altijd heerlijk en je hebt het zo klaar!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • wortelen (winterpeen, bospeen, maakt niet uit..)
  • pompoen
  • 1 blik kokosmelk

Bereiden


Snijd de ui en knoflook in stukjes en fruit deze in een beetje olie. Snijd de wortels in grove stukken en verwijder het kruintje. Snijd de pompoen ook in grove stukken en verwijder het kruintje en de pitjes. De schil kan je laten zitten, hier zitten de meeste vitamines in. Doe de wortel en pompoen in de pan en schenk er heet water bij tot de groenten onder water staan. 20 minuutjes laten koken, pureren met de staafmixer, kokosmelk erdoor en klaar! Voor de papa’s en mama’s is een beetje peper en zout lekker erdoor.

Waarom is de recept zo’n aanrader? De kinderen zijn dol op de zoete smaak en de mooie kleur van deze soep. Het zit boordevol vitamines. Wortels en pompoen zitten bijvoorbeeld vol vezels en vitamine A, B, C en E. De kokosmelk zorgt voor verschillende mineralen zoals magnesium, kalium, fosfor en ijzer. Knoflook en ui helpen o.a. de weerstand vergroten.

Veel succes en gezondheid allemaal!

Groetjes van juf Carmen