Groene kinderopvang
Emmi Pikler
Thomas Gordon

Nacho’s en dips van juf Dagmar

Maandag is het Koningsdag. 👑 Deze keer zal dat een beetje anders zijn dan andere jaren, maar met deze snack heb je gegarandeerd een fijne feestdag thuis! Nacho’s: favoriet van de kindjes en stiekem ook van de juffen. De kinderen vinden dit super lekker: chips op Kideo is super gaaf! De dips zitten boordevol groentes en kruiden. Dit alles samen, resulteert in een heerlijke maar verantwoorde snack. De chips zelf zijn super makkelijk te maken en een dipje erbij is zo gepiept. Ik geef jullie hier twee opties tot dips. Een guacamole en een salsa.

Nachos

Ingrediënten

  • Voor de chips:
  • 6 tortilla wraps
  • olijfolie
  • 1 tl kurkumapoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • . . . . . . . . . . . . . . . .
  • Voor de salsa:
  • 500 gram tomaten
  • flinke bos peterselie of koriander naar smaak
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 limoen
  • . . . . . . . . . . . . . . . .
  • Voor de guacamole:
  • 1 rijpe avocado
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el Griekse yoghurt of crème fraîche (optioneel)
  • 3 cherry tomaatjes

Bereiden


De chips
Snijd de tortilla is puntjes zoals je bij een pizza zou doen. Doe de puntjes in een grote beslagkom. Doe hier de olijfolie en kruiden in. Hussel het door elkaar. Leg de puntjes op een bakplaat. Bak de tortillachips in het midden van de oven af op 200 graden. Blijf bij de oven, want het kan hard gaan! Maximaal 8 minuten. Laat de chips afkoelen en serveer in een bakje of in één grote bak.

De salsa
Snijd de tomaten in zo klein mogelijke blokjes. Breng op smaak met peper en zout. Snipper de ui en pers de knoflook en meng met de tomaten. Hak ook de peterselie of koriander fijn en voeg toe aan het mengsel. Pers de limoen uit en voeg naar smaak toe. Serveer in een schaaltje met een lepeltje.

De guacamole
Halveer de avocado. Verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Prak het vruchtvlees fijn met een vork. Het is belangrijk dat je avocado echt goed rijp is, anders kan je de avocado bijna niet prakken. Snijd de ui, knoflook en de tomaatjes heel klein. Halveer de citroen. Meng de geprakte avocado met de ui, knoflook, tomaatjes en het sap van een halve citroen. Voeg meer sap toe naar smaak. Tot slot kan je nog een lepel Griekse yoghurt of crème fraîche toevoegen. Wil je het recept veganistisch houden dan kan je dit weglaten of vervangen door een plantaardige, dikke yoghurt.

Een hele fijne Koningsdag gewenst!

Liefs van juf Dagmar

Recepten