Reggio Emilia
Emmi Pikler
Thomas Gordon

Gezonde bananenijsjes van juf Jennifer

De zon schijnt vandaag volop. Wij hebben daarom een lekker zomers recept voor jullie klaarstaan: gezonde bananenijsjes. Dit wordt smullen!

Gezonde bananenijsjes

Ingrediënten

  • een halve banaan per ijsje
  • stokjes
  • yoghurt
  • toppings (bijvoorbeeld kokos en chiazaadjes)

Bereiden


Snijd de banaan doormidden en prik de banaan op het stokje. Stop de banaan daarna twee uur in de vriezer. Haal de banaan uit de vriezer en doop de banaan in de yoghurt. Maak de banaan nu af met de topping die je hebt uitgekozen en leg de bananenijsjes nog even een uurtje in de vriezer. En dan is het smullen maar: een heerlijk verkoelend ijsje voor op een warme zomerdag.

Tip: je kunt er voor kiezen om nog wat verschillende soorten fruit door de yoghurt heen te mengen. Doe dan het gekozen fruit en de yoghurt nog even door de blender en je hebt lekker smaakje aan je yoghurt.

Lekker eten!

Liefs juf Jennifer