Biologische voeding
Thomas Gordon
Emmi Pikler
Kideo Logo

Bananencake van juf Aukje

Op Kideo maken we regelmatig bananencake met de kinderen. Makkelijk en leuk om samen te maken en erg lekker. Bij dit recept gebruiken wij altijd een grote ovenschaal. Als je niet over een grote schaal beschikt, kan je de ingrediënten halveren en bijvoorbeeld een cakeblik gebruiken.

Bananencake

Ingrediënten

  • 200 gram havermout
  • 25 gram boter
  • 2 theelepels kaneel
  • 10 rijpe bananen
  • 8 eieren

Bereiden


Verwarm de oven voor op 225 graden en leg alvast een stuk ovenpapier in een schaal. Tip: besprenkel de schaal met wat water, daardoor blijft het papier goed zitten. Prak acht bananen en kluts acht eieren. Gooi de bananen en eieren in een schaal. Voeg 200 gram havermout, 25 gram gesmolten boter en 2 theelepels kaneel toe en roer het geheel goed door elkaar. Giet alles in de ovenschaal en leg er vier halve bananen bovenop. De bananencake gaat een halfuurtje in de oven en als de cake goudbruin is, is hij klaar.

Deze bananencake doet het goed als tussendoortje, maar met een beetje Griekse yoghurt en vers fruit erbij is het ook een heerlijk ontbijt.

Eet smakelijk!

Groetjes van juf Aukje